Wax of Coating?

Voor het beschermen van uw auto zijn veel verschillende producten op de markt. De meeste bekende is (polish) Wax. deze traditionele oplossing is al meer dan 40 jaar oud en gezien de innovatieve ontwikkelingen in de markt eigenlijk ouderwets te noemen. Nieuwe technologieën maken het mogelijk uw auto veel beter te beschermen tegen water, vuil en UV straling en zo uw auto jarenlang een nieuwstaat uiterlijk te geven.

Wax:

Wax is een, 1 component,  beschermend product waar gebruik wordt gemaakt van was.. Het ingrediënt van auto wax is: carnabauwas, bijenwas, candellawas, montaanwas of een combinatie.
De laag die achterblijft op de lak is een dun laagje, zonder verbinding met de laklaag wat een barrière vormt tussen het vuil en de lak van de auto. Het resulteert in een tijdelijke beschermlaag want een wax laag verslijt en lost op. Wax is redelijk makkelijk zelf aan te brengen, wax  behoeft geen schone ondergrond maar kan soms lastig zijn om uit te poetsen. Bovendien is de wax niet beschermend tegen UV- straling wat betekent dat door de warmte van de zon uw lak gaat verkleuren..

Coating:

Binnen de categorie Coatings maken we onderscheid tussen flexibele en “harde” coatings, de laatste groep wordt ook wel ceramische of glas coatings genoemd. Beide varianten maken gebruik van dezelfde werkzame stof  Silicium Oxide (Si O2). De hardheid van ceramische en glas coatings komt van een toevoeging van een glas component wat zorgt een keihard top laag die krasbestendig is.

Beide coating varianten maken een verbinding met de autolak op moleculair niveau, dit resulteert in een permanente hechting door middel van de moleculaire binding met de lak en daardoor krijgt de lak een diepere kleur en optimale glanzende lak verzegeling. Daarnaast bieden beide type coatings:

  • Verhoogde de hardheid van de lak en een betere laagdichtheid.Het biedt optimale bescherming tegen water, vuil en UV straling.
  • Hydrofobische werking, een ultradunne waterfilter die een zelfreinigend effect geeft, (vuilwerend, waterafstotend)
  • Bescherming tegen UV-straling.
  • Bescherming carrosserie.
  • Bescherming tegen wasstraten.
  • Bescherming tegen slijtage, strooizout, en insecten.

 

Voor- en nadelen van ceramisch of glas coating

+ Krasbestendig: goed bestand tegen krassen van sleutels of zand en steen

– Breekbaar: de toplaag is als  glas. Erg sterk maar als het breekt zijn de reparatiekosten aanzienlijk

– Hoge aanschaf kosten: Dit type coating kost ongeveer 1400 euro per auto

– Hoge aanbreng kosten: De voorbewerking, het polijsten, het aanbrengen en drogen (dmv infra rood lampen) kost veel manuren,

 

Voor en nadelen van flexibele coating

– Krasbestendig: niet bestand tegen krassen van sleutels of zand en steen

+ Breekbaar: de toplaag is flexibel, bij schade is de coating laag eenvoudig te herstellen

+ Lage aanschaf kosten: Dit type coating kost ongeveer 300 euro per auto (voornamelijk door het ontbreken van het glas component)

+ Lage aanbreng kosten: De voorbewerking, het polijsten, het aanbrengen en drogen gaat in een kwart van de tijd,

 

Voor beide varianten is iets te zeggen maar onze voorkeur gaat uit naar de flexibele coating in verband met de makkelijkere verwerking en lage aanschafkosten. Wij zijn zo overtuigd van onze 2 componenten coating dat wij een standaard garantie van 3 jaar afgeven wanneer wij de coating op uw auto hebben aangebracht.

Naast de bescherming en het behoud van het exterieur hebben we ook oog voor interieur, onze car detailing specialisten laten u graag kennismaken met de mogelijkheden!